‘Bloed, Zweet en Tranen’

Vrijdag 5 april 2013 deed Jason auditie bij het programma ‘Bloed, Zweet en Tranen’ van sbs6. Dit deed hij met het nummer Kleine jongen van André Hazes. 2 juryteams beoordeelden de kandidaten en vonden ze de kandidaat goed genoeg om in hun team te hebben drukten ze op een knop. Deden beide juryleden uit 1 team dat, mocht de kandidaat in de zgn hotseat plaatsnemen. Vonden ze een volgende kandidaat beter mocht deze in de hotseat en viel de eerste af. Na 7 sec zang drukte Gerard Joling en binnen 2 seconde drukte ook Roxeanne Hazes. Hierdoor kwam Jason in de hotseat en had goede kans om een ronde verder te komen. Geen andere kandidaat vond de jury die avond beter en zo was hij verzekerd van een plek in de eliminatieronde.

Vrijdag 10 mei de volgende ronde. Een publieksjury gaf iedere 15 seconden een cijfer en aan het eind van het nummer kwam daar een gemiddelde uit. Degene met het hoogste gemiddelde ging door naar de volgende ronde, die met het laagste cijfer komen in de gevarenzone en de jury maakt een keuze wie er doorgaat en wie niet. Jason haalt hier de hoogste score (7,8) met zijn vertolking van het nummer ‘Zij gelooft in mij’ van André Hazes.

Vrijdag 17 mei weer een ronde. Ook hier eindigde Jason als eerste. Hij zong het nummer ‘Ik pluk een ster voor jou’ van René Diva.

Volgende ronde vrijdag 24 mei. Met het nummer ‘Want ik hou van jou’ van André Hazes wist ook hier Jason het hoogste gemiddelde te halen.

Vrijdag 31 mei, de halve finale. Hier zongen de kandidaten ook samen. Jason zong samen met Frank van Etten en Ben Cramer het nummer ‘De clown’

Diezelfde avond zong hij samen met Samantha Steenwijk en (op scherm) Willy Alberti het nummer ‘De glimlach van een kind’

Tot slot zong Jason nog een nummer alleen, ‘Zeg maar niets meer’ van André Hazes. Hier behaalde hij wederom de hoogste gemiddelde score (8,3) en was hierdoor zeker van een plaats in de finale.

Vrijdag 7 juni, de grote finale. Hier zong hij samen met Samantha Steenwijk en Glennis Grace ‘waarom’ van André Hazes.

Ook zong hij in de finale nogmaals een deel van zijn auditie nummer ‘Kleine jongen’

Zijn eerste single, ‘Het laatste huis’ was zijn laatste nummer. De finale ging nog tussen Rein Mercha en Jason Bouman.

De uitslag, wie wint ‘Bloed, zweet en tranen’? Mensen konden thuis stemmen via sms. De stemmen zijn geteld en met 70% van de stemmen wint Jason overtuigend en mag zich de nieuwe Volkszanger van Nederland noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam