Over Jason Bouman

Jason Bouman, geboren op 22 november 1981 te Zeist groeit op in Harmelen. Jason is getrouwd met Samantha en samen hebben ze een zoon en een dochter. De liefde voor muziek heeft hij waarschijnlijk meegekregen van zijn vader die actief was en is binnen de muziekwereld. Hij wil graag harp leren spelen als hij 7 jaar is, maar zijn vader geeft de voorkeur aan toetsen omdat daar meer vraag naar is. Dus hij krijgt keyboardlessen op de muziekschool in Woerden en leert zichzelf ook nog basgitaar, gitaar en drums spelen. Op zijn dertiende doet hij auditie voor de coverband The Melody Stars. Daar vroegen ze een toetsenist en hoewel Jason pas 13 jaar was besloot hij toch te reageren. Aanvankelijk vonden de bandleden het geen goed idee, maar besloten toch om hem te laten komen om eens mee te repeteren. Ze waren direct enthousiast en hij bleef. Zij speelden onder meer liedjes van The Shadows, the Cats en The Beatles. Een jaar later zit hij in The Twillights, een band met voornamelijk eigentijdse Nederlandstalige muziek daar speelde hij ook toetsen en soms wat zang als 2de of 3de stem. Daarna ook nog in andere bandjes waar hij soms ook zong. Toen kwam al wel zijn idee dat hij wat meer wilde doen met de zang, mede omdat hij goede reacties kreeg. Ondertussen is hij een van de twee leadzangers in de band Destiny. De band heet vervolgens Go 4 It en daarna The Switch Band en wordt in 2012 opgeheven.
Een aantal jaar later gaat Jason als geluidsman aan de slag. Hij helpt bij het opbouwen van apparatuur maar speelt ernaast nog in een aantal bandjes.
Jason start in 2001 als instructeur audiovisuele technieken op het ROC Midden Nederland te Utrecht, later bekend als het Creative College. Hij wordt daar uiteindelijk docent geluidstechniek. In zijn vrije tijd werkt hij als geluidstechnicus voor verschillende evenementen, bands en artiesten.

Hij deed mee aan het programma ‘the winner is’ van Talpa, maar kwam hier niet verder. Een jaar later werd hij gebeld met de vraag of hij met ‘Bloed, Zweet en Tranen’ mee wilde doen. Jason deed mee met de hoop dit als opstapje te kunnen gebruiken.
In het voorjaar doet Jason Bouman auditie. In dit SBS6-programma wordt gezocht naar de nieuwe volkszanger van Nederland. In de vakjury zitten Danny de Munk, Gerard Jolink, Andre Hazes jr en Roxeanne Hazes en de presentatie is in handen van Jeroen van der Boom en Tooske Ragas.
dd00a136-ee71-11e3-8f25-12313b003815
Met dit nummer begon het en toen kon hij zich nog niet bedenken dat hij zou winnen. Dat hij keer op keer als eerste eindigde en dit het begin was van zijn zangcarriërre.
Jason weet de jury te overtuigen met zijn uitvoering van het nummer Kleine Jongen van André Hazes en mag door naar de eliminatierondes. Meermalen kreeg hij een staande ovatie van de jury en het publiek. Een aantal dingen die langskwamen bij de optredens van Jason tijdens deze shows: Ongekend – zo mooi, zo vol – het raakte me echt – supertalent – toptalent – zoveel emotie- zoveel passie – je hebt me weer weg geblazen – prachtig – stoppen met lesgeven en alleen maar gaan zingen – geweldig – eigen geluid – top enzenz. Jason plaatst zich bij de laatste vier kandidaten door alle shows als beste te eindigen en neemt het op 7 juni in de live uitgezonden finale op tegen onder meer Samantha Steenwijk en Rein Mercha. Jason wint overtuigend met het nummer Het Laatste Huis, geschreven door Jeroen Englebert, bekend van het nummer Ome Jan van Willeke Alberti. Hij wint een platencontract bij 8ball en neemt Het Laatste Huis op in Studio Arnold Mühren te Volendam. Dankzij zijn overwinning maakt hij op 15, 16 en 17 juni deel uit van de groep artiesten die meedoet aan het meezingfestival Holland Zingt Hazes in de Amsterdamse Ziggodome.

941517_136818476512615_381205806_n

Vanaf dat moment kreeg hij veel optreden door het hele land en in Augustus ging hij de studio in om zijn CD op te nemen. 16 augustus kwam zijn 2de single uit ‘Het regent bier’.

JasonBouman_HetRegentBier_LR

Vrijdag 10 januari kwam de singel ‘Dit Is Voor Wanhoop’ uit. Totaal anders weer en dát is gelijk ook weer een grote kracht van Jason, de verschillende stijlen.

JasonBouman_DitIsVoorWanhoop

Niet lang daarna, 9 maart 2014 zijn albumuitreiking ‘Zomaar Ineens’ Een geweldig album met 11 nummers, waaronder ook nummers uit de show bzet.

1926842_642313132502752_161583329_n

Jason woont in Harmelen, samen met zijn vrouw Samantha, zoontje Blaise (2009), dochter Shego (2013) en dochter Blanche (2014).

One thought on “Over Jason Bouman

  1. Trudy

    Gefeliciteerd met het een jarig bestaan van de website!
    Erg Mooi!

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam